C2: kotiturnauksesta kaksi makoisaa pistettä

Flanelsin pojat astelivat kotisalin areenalle hyvällä asenteella ja olivat yllättäen heti aamusta hereillä. SC Jenga Iitistä olikin ensimmäisen erän ottava osapuoli: Flanels nakutti kolme kassia, joista vastasivat Juuso Järvinen, Onni Långström ja Herman Enke. Toiseen erään lähdettiin siis mukavissa asetelmissa. SCJ sai toisen erän kolmannella minuutilla aikaiseksi kavennuksen ja sen Flanels vielä kivasti 10. minuutin kohdalla kuittasi Asatur Ahosen ohjauksella. Hetikohta kuitenkin paljastui, ettei homma ollutkaan millään muotoa selvää lihaköntsää. Jenga rusautti kirivaihteen pykälään ja neljän minuutin sisään upotti kolmasti pallon häkeltyneiden oranssipaitojen häkkiin – tilanne oli sen myötä yhtäkkiä 4-4 ja sillä mentiin kolmanteen erään. Se olikin melkoinen kujanjuoksu ja huikea trilleri päättyen lopulta Flanelsin kannalta onnellisesti. Ensin Jenga meni 4-5 johtoon, sitten Flanels Tuukka Jussilan vedolla tasoitti, sitten Jenga jälleen teki maalin ja taas Flanels nousi tasoihin, nyt Onni Långströmin kylmänviileällä rankkarisuorituksella. Kotiyleisö sai tämän päälle lisää mannaa, kun ykkösvitjan sentteri Onni kirjautti nimiinsä hattutempun ja heti perään Herman Enke vei Flanelsin 8-6 johtoon. Tässä vaiheessa peliä oli jäljellä n. 2,5 minuuttia. Loppu oli arvatenkin hirvittävää vääntöä. Jenga kavensi vielä 8-7:ään, eikä sen jälkeen maaleja enää nähty. Todella upea taistelu Flanelsin pojilta ja erityisen nastaa, että joukkue keräsi itsensä SC Jengan toiseen erään ajoittuneen karmivan nousun jälkeen. Koko joukkueelta makee esitys ja kolmen osuman Onnilta suorastaan huikea.

Toisessa ottelussa vastus oli vielä pykälää kovempi, sarjan kärkipaikkaa pitävä Sbandy. Alkusarjan matsissa viime lokakuussa Sbandy oli Flanelsille tyly, tuolloin sille voitto 12-1, ja sama tahti jatkui nyt Joutsassa. Lahtelaiset pitivät vauhtia ja palloa, eikä Flanels saanut kahdessa ensimmäisessä erässä juonesta millään kiinni. Eka erä Sbandylle 4-0, samoin toinen. Kolmannessa erässä Flanels oli jo paremmin leikissä mukana, mutta maalihana ei auennut. Koska Sbandykään ei kolmannessa erässä saanut vastustajansa verkkoa tötterölle, niin ottelu päättyi lukemiin 0-8. Flanelsin pojat pelasivat mies miestä vastaan -tilanteet kautta linjan liian pehmeästi ja sen seurauksena taitavat ja kovakuntoiset Lahden kaverit pääsivät pyörittämään peliä miltei mielin määrin. Erinomaisesta taistelusta pokkasi Flanelsin puolelta palkinnon välillä takiaispalloksi äityvä Jiro ”Jippo” Heino

Nyt Kaakkois-Suomen aluejatkosarjassa on kaikilla 10 joukkueella pelattuna neljä turnausta ja kahdeksan ottelua. Sarjaa johtaa puhtaalla pelillä Sbandy (16 pistettä) ja yhden tappion kärsinyt SB Heinola seuraa kakkosena (14). Flanelsilla on kolmesta voitosta kasassa kuusi pistettä ja sijoitus tässä vaiheessa kuudes. Sarjassa on jäljellä vielä 10 ottelua. -mn