Mäyrien pistepussi karttui kahdella

Flanelsin D93-junioreiden salibandyn syyskauden päätösturnaus käytiin kotikentällä Sysmässä sunnuntaina. Miespulasta kärsinyt Flanels joutui tyytymään kahteen pisteeseen neljästä.

Mäyrät pystyivät kaatamaan heinolalaisen HSB:n, mutta Lahdesta matkannut Sbandy oli yhden maalin verran vahvempi tällä kertaa.

Päivän ensimmäisessä taistossa vastaan asettui siis HSB. Ottelu oli tasaisesti Flanelsin hallintaa jokaisessa erässä. Pelinrakentelu sujui loistavasti ja näyttäviä kuvioita luotiin vastustajan päätyyn.

Avauskamppailussa miespula ei varsinaisesti näkynyt ja Mäyrät jaksoivat taistella kovasti. Mutta vaikka Mäyrät hallitsivatkin ottelua, ei se silti ollut helppo. Vastustaja vyöryi välillä vaarallisesti Flanelsin päätyyn ja usein loivat päätä huimaavia läheltä piti -tilanteita. Loppulukemiksi kuitenkin kirjattiin oikeutetusti numerot 4-2 Flanelsin hyväksi.

Seuraavaksi vastassa olikin sarjan kärkijoukkue, Lahden Sbandy. Ottelu osottautuikin jännitysnäytelmäksi kovan tempon ja huimien tilanteiden takia. Mäyrät aloittivat vahvasti ja johtivat jo parhaimmillaan 1-3. Sbandy kuitenkin terästäytyi ja nousi tasoihin ja lopulta vielä ohi. Loppuluket 4-3 lahtelaisille.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat kummaltakin joukkueelta vauhdikasta ja tarkkaa peliä, mutta kolmannessa erässä lahtelaisten laajempi pelaajamateriaali vei voiton ja meidän miesvartiointi jäikin liikkeen vähentymisen myötä heikommaksi, Flanelsin joutsalainen valmentaja Juuso Kokko puntaroi.

Pienemmällä materiaalilla pelanneista Mäyristä kuitenkin erottui muutama ilopilleri. Leivonmäkiset Ilari Ahonen (0+0), Mika Laitinen (0+0) sekä Tommi Hämäläinen (1+0) pelasivat pirteästi ja herättivät selkeästi huomiota kentällä.

– Tommi pelasi perusvarmasti ja pari kertaa säväytti loistolaukauksella. Joukkueen pirteimpiä pelaajia läpi turnauksen, valmentaja Kokko ylisti.

Yhden tappion takia Flanels ei kuitenkaan pudonnut pois kärkikahinoista. Edessä on vielä iso liuta otteluita, joista on saalistettavissa monia pisteitä. Nyt alkaa joulutauko, jonka jälkeen sarja jatkuu Flanelsin osalta 14. tammikuuta. Turnaus käydään Hollolassa, jossa vastaan asettuu jälleen HSB sekä Crackers.