Kaksi kolmesta hoitui

Flanelsin B-poikien ylemmän jatkosarjan peliurakka käynnistyi kahdella voitolla kolmesta ottelusta sunnuntaina Joutsassa.

Avausottelussa Flanels kaatoi Huutokoski IF:n niukasti 4-3. Maalipaikkoja olisi ollut ratkaista ottelu jo aiemmin, mutta tasalukemissa edettiin loppuhetkille saakka. Loppukiriä ei nähty, sillä vastustajan kenttäpelaaja otti nelisen minuuttia ennen päätöstä harvinaisen 5+20 minuutin rangaistuksen rikottuaan mailansa tahallaan.

Toisessa pelissä vastassa oli Sbandyn avausmatsissaan kaatanut Korven Honka Joutsenosta. Tämän Flanels selvitti 6-3. Vastustaja oli HIF:ä aavistuksen kovempi, joskin tässäkin ottelussa jäi pari hyvää ”tonttia” käyttämättä. Ottelun kohokohta oli, kun Flanelsin Pekka ”Pegy” Nummela kävi niittaamassa joukkueensa 6. maalin rankkarista: Joutsan liikuntahallilla ei varmasti koskaan ole nähty vastaavaa tunnelmaa, kun koko n. 140-päinen yleisö antoi seisaallaan kannustusta Pegyn rankkarin ajan.

Päätösottelu Flanelsin ja Sbandyn välillä oli kahden väsyneen joukkueen taistelu, joka päättyi lahtelaisten 3-1-voittoon. Sbandy oli terävempi ja malttoi rakentaa hyökkäyspeliä. Tässäkin pelissä oli hyviä paikkoja Flanelsilla, mm. pari puolittaista läpiajoa.

Flanelsin pelimiehistä tehokkain oli tällä kertaa Joel Lahti (4+0), joka nähtiin päivän mittaan kenttäpelaajien kaikilla pelipaikoilla. Sekä Jaakko Palvaila että Juho Kuitunen osoittivat, että maalivahtipelaaminen on hyvällä tolalla.

Sarja jatkuu kahden viikon päästä Lappeenrannassa, minkä jälkeen sarjan huonoin lähtee kesälomille. Pelit menivät ristiin ja olivat kaikkinensa tiukkoja, joten Lappeenrannassa kaikki on vielä avointa.